Abigél

2011. július 18., hétfő

képek, videók később

Képeket , videókat majd valamelyik nap rakok fel, csak le kéne csalogatni a fényképezőgépről és ahhoz még nem volt elég energiám.
Jó kis hétvégénk volt, Tomi 4 napig itthon volt, így együtt lehetett a kis család.Nagyjából itthon töltöttük, vasárnap mentünk át unokatesómékhoz szalonnát sütni.Eredetileg balcsi volt betervezve, de Abi csúnyán köhög így kihagytuk inkább.
Egyébként jól vagyunk , minden rendben. Abigél ma extra hisztis és anyás, de ezt be tudom a hidegfrontnak és így elnézem neki, és valahogy túlélem a szó szerint minden pillanatban valamelyik testrészemen lévő gyereket vagy az üvöltését ha valamiért eltávolodok. Egyébként ha mellette vagyok nagyokat mókázunk és csak néha jut eszébe hogy tulajdonképpen neki ma nincs olyan jó napja. Az altatás az katasztrófa. Reggel aludt 40 percet, és ráadásul nem is kellett nagyon küzdeni. Dél körül kicsit nehezebben elaludt de szerintem max 45 percet aludt, de inkább 30-at aztán iszonyú sirással ébredt. Most újra próbálkoztam, és hát 1-1,5 óra altatás után sikerült is álomba szenderülnie. Neki még kellene a napi minimum 3 óra alvás összesen, de nem rajtam múlik:)
Nagyon okos kis csaj. Kukucsol:) Elbújik valahova és játszik azzal akit éppen meglát. Előbújik és hangosan mondja kuk és utána nagyon nevet. Amennyiben mi mondjuk hogy kukucs akkor még nagyobbat nevet:)Menni még nem szeretne viszont annál szebben próbálkozik a beszéddel, amiről most már bizonyítékként videót is teszek majd fel. Mondja hogy kecske, kutya, apa,anya,mama,papa,szia,gyere, és a legújabb a jajda ami a labda szeretne lenni:) Nagyjából párszor elmondjuk neki az éppen aktuális szót és pár nap múlva halljuk vissza tőle.
Mindent megért, már annyira jó nézni ahogy feszegeti a határokat:)Olyan édesen csinálja. Érti a kérem szépen, gyere ide és az ehhez hasonló dolgokat, és ő is kifejezi hogy mit szeretne, vagy kit szeretne,ő is mutatja. és hívja. Nagyon szeretem nézni ahogy egyre tudatosabb a gyerekem és nagyon is jól tudja mit szeretne. Ha inni szeretne kéri ha enni kéri és egyebek.Ha nem kéri azt is kifejezi, és felesleges is tovább próbálkozni. Pl. tegnap a nagybátyám meg akarta itatni, és Abi hiába mutatta hogy nem kéri csak erőszakoskodott. Ezen a gyerek annyira megsértődött hogy alig tudtam megnyugtatni.Nem tudom miért olyan hihetetlen hogy a 11 hónapos gyerek ki tudja fejezni mit szeretne és nem kell vele erőszakoskodni.
Bilizünk is amikor eszünkbe jut. Szól ha kaka van a pelusban. Néz a nagy szemeivel és mondja kaka, apa pedig hozza nekem automatikusan, ő a kakival nincs jóba:) Egyszer reggel mondta hogy kaka, szaladtunk a bilire és meg volt a nagy művelet és még pisilni is sikerült. Nagyon büszke voltam rá:)
Mindent megeszik szerencsére, legfőképpen a gyümölcsöt imádja, de hogy őszinte legyek ha meglátja a túrórudit vagy a fagyit akkor megy a fesztivál, pedig nem kap túl sokszor, úgy látszik a piros pöttyös csomagolás megmaradt neki:)
Hihetetlen hogy nemsokára 1 éves lesz. Mindig mondták hogy jaj majd ha ez lesz meg az lesz meg ha nagyobb lesz és ha menni fog mennyire nehéz lesz. Én lehet UFO vagyok de imádom hogy nagyon sok mindenben már önálló és nekem csak gyönyörködnöm kell benne. Ugyanakkor meg annyira kis szeretet gombóc. Ahogy bújik és simogat és szereti ha puszilgatjuk vagy simizzük. Én sose voltam ilyen kisgyerek és örülök, hogy nekünk ilyen van:) Apja valamelyik este teljesen elolvadt tőle:) Odafeküdt közel hozzá Abi és turkált a hajában és simizte neki, úgy aludt el. Mondanom sem kell apuka olvadozott:) Aztán tegnap reggel először engem keltett fel, aztán miután már teljesen felébredtem fogta odabújt az apjához és elkezdte simogatni a szakállát, aztán őt is addig piszkálta míg fel nem kelt. Utána diadalmasan ült az ágy közepén és nagyon élvezte hogy mindannyian fent vagyunk. Aztán meg nagyokat kacagott mert persze ha már fent vagyunk nem bírjuk ki hogy ne puszilgassuk, csikizzük és játszunk vele.
Képek és videók tehát nemsokára!!!

2 megjegyzés:

  1. Olyan szépen fejlődik Abi, és olyan nagy odafigyeléssel és szeretettel veszed körül, hogy várom a képeket is, amik a leíráshoz tartoznak!!:))
    Nagyon korán kezd beszélni!! Nagyon ügyes! És ahogy napról, napra "tanul" valamit és Ti rácsodálkozhattok...az mindig szebbé teszi az anyaságot, nem nehezebbé!!
    A szobatisztaságos dolog is nagyon " korai", tényleg tudja, hogy miről van szó!:))
    Jó, hogy sem az evést, sem az alvást, nem erőszakolod rá...úgysem lehet!:))
    Azért olyan "szeretet gombóc", mert ilyen anyukája és apukája van!! Abból ad, amit kap!
    Várom a képeket és a videót!!!:)))

    VálaszTörlés
  2. nagyon szépen köszönjük a kedves soraidat. Valóban nem erőszakolunk rá semmit, hisz nagyon is tudja mire van szüksége:)

    VálaszTörlés