Abigél

2011. augusztus 16., kedd

1 év

 Hihetetlen hogy eltelt 1 év mióta megszületett. Aznap csak az járt a fejemben hogy éppen most mentünk a kórházba és újra lejátszódott milyen volt mikor megszületett. Életem egyik legszebb napja volt (ilyen szép majd az lesz megint mikor testvére születik pár év múlva). apa pont megtalálta hétvégén a régi telefonján az első képet amit Abiról készített. Olyan jó volt megnézni. Olyan sok minden történt az egy év alatt. Volt sok veszekedés köztem és az apukája között, és ugyanennyi békülés.Azóta pedig egyre jobban és jobban tudjuk kezelni egymást, és olyan igazi nagy vita már nagyon régen volt köztünk. Emlékszem mikor Abit hazahoztuk. Apukám volt a sofőr, és nagyon meleg volt. A kismanó meg aludt a kocsiban a 40 fokban. Egy hangja nem volt. Még beszaladtunk tápszerért a gyógyszertárba. Emlékszem hogy még egy jó ideig annyira nem éreztem magam jól hogy le merjem vinni Abit a lépcsőn,így mindig anyukám vagy Tomi vitte le. Ezen kívül mindent meg tudtam csinálni, de egy ideig örültem ha én egyedül le tudok menni a lépcsőn:) Emlékszem milyen sokat aludtak az apjával együtt még újszülött korában:)
Aztán szépen lassan elkezdett forogni és szinte egyáltalán nem aludni napközbe.Éjjel ahogy kell kelt enni bár nagyon hamar áttért arra hogy egyszer kelt enni. Arra már rájöttem az 1 év alatt hogy nem az apja alvókáját örökölte,úgyhogy ezen a téren nem jártam olyan jól. Általában nem érdekelték azok a dolgok amik ilyen pici babáknak valók, viszont minden más igen. Nagyon gyorsan fejlődött(fejlődik). Szépen elkezdődött a kúszás már vegyítve a mászással. Nagyon hamar állt már szerintem mert 7 hónaposan kapaszkodva lépegetett és azt hittem hogy nagyon keveset fog mászni, de rám cáfolt és azóta is csak mászik. Ahhoz hogy menjen egyedül még gyűjti a bátorságot, mert látszik hogy menne csak még nagy a félelem:)
Nagyon okos, nagyon tudja mit akar. Kicsit hisztis, kicsit türelmetlen és nagyon hangos. Hiába ránk hasonlít:)
Menni ugyan nem szeretne még, viszont annál többet beszél. A kecske, kutya,gyere,szia,bácsi,lepke,labda és ki tudja még mi már nagyon megy.
Sok minden történt az 1 év alatt de a legfontosabb hogy mi hárman összecsiszolódtunk!
A héten vasárnap túl tettünk minden rossz éjszakán és előlépett a legrosszabb éjszakává. Összesen aludtam úgy 2 órát. Abinak nagyon nem volt jó éjszakája.
3x tartottuk a születésnapját:) Kis mázlista:)
Először a Török mamáéknál kezdtünk. Sütött neki a mama tortát, és még micimackó is volt rajta. A gyertyát nem szerette volna elfújni így az rám maradt. Kapott legót és még egy készségfejlesztő játékot. A legó volt a legnagyobb befutó:)
A második szülinap tényleg a szülinapján volt.Akkor este itthon felköszöntöttük Anyukámékkal.Anyuéktól vonatot és Montessori tornyot kapott, tőlünk pedig fisher price telefont. Annyira tetszett neki a vonat, hogy mikor este 3/4 10kor közöltük hogy na jó most már tényleg fekvés van, úgy megsértődött hogy alig bírtuk megvigasztalni. A harmadik szülinap pedig vasárnap volt. Akkor eljöttek hozzánk a Török nagyiék, meg a Keresztanyukája a családjával. Kapott két tortát, amiből az egyiket ehette kézzel, lábbal amivel érte. Kapott a Keresztanyuéktól egy virágot. Kutyás fa kirakót és fisher price mesélő könyvet amit szintén nagyon szeret.
Ja és kihagytam hogy ezen kívül átugrottak hozzánk a Nagybátyámék, akikkel jött az unokatesójuk Ausztriából. Tőlük kapott csattogós pillangót, és zenélő farmot. Mindkettő nagy favorit.


Ezeken kívül még az is nagyon  fontos hogy nekem vissza kellett mennem dolgozni. Egyszerűen muszáj volt, hogy mindent ki tudjunk fizetni és végre elkezdjük az önálló életünket és el tudjunk költözni Anyuéktól. Így Abinak majd külön szobája lesz, az is egy új bejegyzés lesz azt hiszem. Én nagyon szeretem a munkahelyet. Egy óvodában dolgozom és jól érzem magam ott nagyon.Abi elkezdte a bölcsödét.Nagyon aranyos gondozó nénije van, és viszonylag jól is érzi magát ott. Még nem aludt ott, majd holnapután.Nagyon kíváncsi leszek:) A gyerekek nagyon szeretik. Ez a második hete de hétfőn már úgy fogadták, hogy kiabáltak egymásnak hogy nézd megjött Abigél, ott az Abigél. Azt hiszem nem lesz gond a népszerűséggel:)
A többi születésnapos kép kicsit várat magára, mert az átjátszó kábelünk megadta magát és be kell szereznem egy újat!!!!!

2 megjegyzés:

  1. Nagyon aranyos a visszaemlékezésed! Érdekes, én is mindegyik gyerekem szülinapján, végig gondolom, pedig már 34 szülinap volt!:))
    Örülök, hogy szépen egybeforrt a kis család, Abinak is nagyon fontos! Nagyon szépen fejlődik, és ügyes kislány.
    Sajnálom, hogy vissza kellett menni dolgozni, hiszen olyan boldogan teltek a napjaitok, de sajnos, ez nem ritka manapság. Kíváncsi vagyok Abigél további bölcsis napjaira!!!
    Boldog szülinapot, utólag is neki, és sok örömöt a klassz játékokhoz!

    VálaszTörlés