Abigél

2013. március 28., csütörtök

Hogyan kéne nyugodtnak maradni?

Az igazság az, hogy van egy tündéri, aranyos, okos kislányunk. Viszont egyre többször teszem fel azt a költői kérdést, hogy miért csinálod ezt vagy azt. Majd válaszolok magamnak, hogy azért mert gyerek.
Akkor sem tudok sok dolgot feldolgozni. Pl.:
1. A fogkefével miért a csempét kell mosni????Apának szeme sem rebbent csak megkérdezte a gyereket hogy esetleg katona lett e eme 2,5 év alatt.
2. Ha kiabál hogy pisilni kell és én mondom hogy menjen akkor miért kell elszaladni az ágyába és elbújni? Persze míg ezt leharcoljuk addigra bemegy már a pisi.
3. Ha este azt mondom hogy az esti mese után aludni kell, akkor miért kell még fél liter vizet meginni , 4 dolgot behordani az ágyba, 5x lemászni mert leesett ez vagy az? Na erre az a válasz valóban, hogy mert gyerek.
4. Egyre szemtelenebb. No persze nem akar ő rosszat, és hát még nem érti, hogy amit szabad Jupiternek nem szabad a kisökörnek. Na ezt nem úgy kell elképzelni, hogy tök szemtelen a gyerek, csak hát ahhoz képest hogy gyönyörű kis hercegnő, elég sokat szól vissza, ami nekem nem tetszik. (Ja és az apjának sem).
5. Na ez ami a legjobban feldühít. Miért kell kézzel enni??????????1 évesen nem evett kézzel, 2,5 évesen meg kézzel akar enni. Ott a kanál. Ezzel kiborít. Az egész lakás úszik a kajában mikor eszik. A másik verzió, hogy nyafog hogy etessem.
6. Mindent a szájába vesz. Mikor kisebb volt semmit nem vett a szájába, most mindent a szájába vesz.
Hát röviden és tömören ennyi. Aranyos és ezen az időszakon is túl leszünk, de egyelőre kiborulós napok vannak, mert ezekhez még hozzájön a hiszti és az akaratosság.
Most megint egy kicsit úgy érzem hogy folyton magas c-n beszélek és állandóan veszekszünk, de ez van. Nehéz feldolgozni, hogy amit 1 évesen nem csinált azokat most megcsinálja.
Közben meg játszunk, olvasunk, gyurmázunk, ragasztunk, festünk,énekelünk és egyebek. Néha úgy érzem, túl sokszor veszekszem vele, de aztán rájövök hogy muszáj mert nem akarok (akinek nem inge ne vegye magára) mai modern gyereket nevelni belőle. Nekem ne viselkedjen úgy. Ne ő neveljen engem és viselkedjen normálisan.
Boldog és állandóan nevet és huncutkodik, szóval szerintem minden rendben és még is csak jó ez így. (Bár próbálom növelni a tűrőképességemet, hogy minél később teljen be a pohár.)
                                Vendégségbe voltunk. Elaltattuk a babát :)
                           Egyszerűen imádom ahogy rám néz. Szerintem minden benne van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése